пʼятницю, 31 липня 2020 р.

ОТЕЦЬ ВАСИЛЬ ВОРОНОВСЬКИЙ - ЦІЛИТЕЛЬ ДУШ ЛЮДСЬКИХ

Сьогодні виповнюється 10 років з того часу, коли відійшов у вічність світлої пам’яті отець Василь Вороновський – ієромонах-студит, один з найвідоміших в Україні священиків-екзорцистів УГКЦ,  педагог, почесний громадянин Буського району.
Народився о.Василь Вороновський в селі Гумнисько 6 травня 1929 року в багатодітній родині, навчався в Буську. Вісім років працював вчителем німецької та англійської мов, а також математики і фізики в селі Кізлів та три роки – вчителем англійської мови в селі Новий Милятин. У 1959 році був висвячений на священика, а у 1965 році – склав довічні чернечі обіти і присвятив своє життя служінню Богові і людям.
Розпочав о.Василь Вороновськй  свій священичий шлях у важкі для України і Української греко-католицької церкви роки поневірянь і переслідувань з боку радянської влади. Упродовж 1970 – 1988 років отець Василь тричі був арештований за свою душпастирську діяльність.
Після здобуття Україною незалежності о. Василь Вороновський проповідував майже на всій території України, а також за її межами (Польща, Італія), як екзорцист зцілював душі і тіла людей. Його відкритість до людей, щира готовність допомогти в життєвих ситуаціях захоплювала простих людей, спонукала краще пізнати істинного Бога.
У 2004 році священик з нагоди 75 – ліття отримав особливе благословення Папи Івана Павла ІІ.
31 липня 2010 року отець Василь Вороновський відійшов у вічність, залишивши по собі яскравий слід в житті УГКЦ і багатьох вірян. У вільному доступі є книги: «Зцілення молитвою», «Свідчення», «Не бійся, тільки вір», у яких вміщено думки отця Василя стосовно молитви, віри і зцілення, що базуються на його особистому життєвому досвіді.
У пам’ять про о.Василя Вороновського в Буської районної книгозбірні експонується виставка матеріалів «Отець Василь Вороновський:  цілитель душ людських», яку наповнюють матеріали про життя, душпастирську і екзорцистську діяльність нашого земляка. 


Немає коментарів:

Дописати коментар