четвер, 23 липня 2020 р.

ІВАН САВЧИН: ПИСЬМЕННИК, КРАЄЗНАВЕЦЬ, ПРОСВІТИТЕЛЬ

20 липня відійшов у вічність відомий краянин, Почесний громадянин Буського району,  письменник Іван Петрович Савчин. Будучи активним громадським діячем, просвітителем, істориком та краєзнавцем, він вніс великий вклад у дослідження та написання історії рідного краю.

З – під пера письменника вийшли друком історичні романи  «Важкий шлях» (1985р.), «Львівське братство» (1990р.), «В долинах юдолі» (2003р), «Ясир»(2009р.), краєзнавчі нариси  «Убинщина» (2005р.),  «Буськ. У вирі століть»(1996р.)  та історичне дослідження «Задвіря» ( 2009р). Усі книги автора , які внесли величезний вклад у літературну скарбницю рідного краю, є у фондах наших книгозбірень та  активно пропагуються  бібліотекарями серед користувачів. У цих працях змальовано важливі історичні події , а також відображено важкий шлях боротьби українців за свою державність та незалежність. Насамперед, його тернистий життєвий шлях, шлях патріота та націоналіста, яким Іван Петрович  ішов твердо і не схибив до кінця життя.  








Письменник та краєзнавець був частим гостем сільської бібліотеки у рідному селі Задвір’ї, а також Буської центральної районної бібліотеки, де представляв свою творчість перед читачами та розповідав про особисте життя. Тісні професійні стосунки у нас налагоджені і з його донькою, бібліотекарем Буської ЗОШ №1 Оксаною Лозовою.



Бібліотекарі Бущини та читачі разом з родиною покійного розділяють біль втрати. Спочивайте з Богом, дорогий Іване Петровичу! Світла Вам пам'ять!

Немає коментарів:

Дописати коментар