середу, 29 липня 2020 р.

АНДРЕЙ ШЕПТИЦЬКИЙ - ДУХОВНИЙ ПАСТИР УКРАЇНИ

2020 - РІК АНДРЕЯ ШЕПТИЦЬКОГО


29 липня виповнюється 155 років від дня народження великого українця, благодійника та мецената, митрополита УГКЦ Андрея Шептицького. Цю подію відзначають на загальнодержавному рівні. Важко переоцінити значення постаті Шептицього в суспільному розвитку української нації. Митрополит Андрей став справжнім духовним наставником не лише греко-католиків і навіть не лише християн. Як безстрашний пастир свого народу, він ділив з ним гірку долю, як мудрий батько  - ніколи не залишав без опіки своїх дітей, дбав про їхню освіту та виховання, опікувався хворими та знедоленими. 
Сьогодні до ювілейних уродин Андрея Шептицього бібліотекарі Буської ЦРБ та РДБ підготували цікавий та пізнавальний захід – духовно – патріотичну годину «АНДРЕЙ ШЕПТИЦЬКИЙ – ДУХОВНИЙ ПАСТИР УКРАЇНИ».






Зокрема, заступник директор Буської ЦБС по роботі з дітьми Галина Гораль зробила історичний екскурс «Життя, віддане Богові»  про життя і діяльність А.Шептицького. Бібліотекар філії с.Ракобовти Марія Смолінська поділилася з присутніми своєю краєзнавчою розвідкою «Візитація митрополита Андрея Шептицького до навколишніх сіл Бущини». Учасники дійства проглянули документальний фільм «Сторінки історії: Андрей Шептицький».
У заході взяли участь перший заступник голови Буської РДА Богдан Гринишин, заступник Буської районної ради Роман Фурда, заступник голови Буської РДА Тарас Дума та завідувач сектору культури, молоді та спорту Буської РДА Людмила Ціхоцька. Вела духовно – патріотичну годину директор Буської ЦБС Іванна Якимишин.

Г.Гораль, заст. директор Буської ЦБС по роботі з дітьми
Л.Вовк, зав. методично – бібліографічного відділу Буської ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар