понеділок, 5 березня 2018 р.

ЄДНАЙМО ДУШІ СЛОВОМ КОБЗАРЯ!

Щороку на початку березня в Україні  вшановують пам'ять Тараса Шевченка. На честь Великого Кобзаря уже традиційно в Буському районному Народному домі відбувається районний конкурс – огляд читців та художньо – просвітницьких колективів. 2 березня у методичному  залі РНД  було людно. Тут зібралися аматори сцени, поціновувачі художнього слова з усього району – від найменшеньких до людей поважного віку, які люблять творчість Шевченка та знають напам'ять його вірші, що вони активно демонстрували на конкурсі. Захід розпочався театралізованою постановкою за твором Шевченка «Марина», яку виконали учасники аматорського театрального колективу «Свічадо» (керівник  Оксана Шквір) Буського РНД.



А потім в мистецтві декламації змагалися 65 талановитих читців із 35 сільських Народних домів та Буського РНД. Із їхніх уст натхненно, впевнено, емоційно линули невмирущі Шевченкові слова, даруючи присутнім радість та огортаючи їх смутком, викликаючи різні думки та настрої. 
















Читаймо, читаймо «Кобзаря», бо до нього звертаються усі покоління, аби пізнати  минуле та зазирнути у майбутнє. Набираймося із пророчих слів Тараса отієї цілющої сили, яка допоможе нам воскресити та утвердити Україну, такою, якою бачив її у своїх мріях Поет!


Л.Вовк, зав. методичного відділу Буської ЦРБ 
   Світлини М.Тимчишина

Немає коментарів:

Дописати коментар