четвер, 13 квітня 2017 р.

З ВЕЛИКОДНЕМ! ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Ось уже понад дві тисячі років звучить на землі це пасхальне вітання, а в ньому неосяжна радість, перемога над злом і темрявою, звільнення від рабства і страху, надія на вічне життя і єднання в Христовій любові

Готуючись до Великодня, працівники культури Бущини щороку проводять чимало цікавих народознавчих заходів, покликаних відтворювати та поширювати наші прадавні багаті традиції, бо цеключ до збереження нації. У сільських книгозбірнях відбуваються години народознавства, створюються пізнавальні та оригінальні виставки, проводяться майстеркласи з писанкарства, вишивання, а також приготування великодніх страв. Цьогоріч бузецька майстриня, художниця Лілія Андрєєва подарує місту своє творіннявеликодню писанку, розмальовану орнаментом з символом Буськаптахом буськом. Напередодні Великодня писанку встановлять біля будинку міської ради.



 
А ще колектив відділу культури Буської РДА, працівники  районної бібліотеки,  бібліотек та Народних домів Бущини долучилися до  благодійної акції «Збери великодній кошик для солдата».




Ми щиро вітаємо усіх з Великодніми святами та зичимо міцного здоровя  й Божої ласки! Нехай оселиться у Ваших домівках  мир, родинний затишок, злагода та любов! ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!




        

 ПІД ХРЕСТОМ ТВОЇМ СТОЮ


13 квітня в Олеській селищній бібліотеці з участю бібліотекарів Олеської й Теребежівської бібліотек, учнів та вчителя християнської етики Олеської ЗОШ відбулася година духовності «Під Хрестом твоїм стою». Темою заходу була  Хресна дорога, яку пройшов наш спаситель Ісус Христос заради спасіння людства і життя своє віддав із великої любові до нас. Звертаючись до дітей, завідувачка Олеської селищної бібліотеки Марія Карпій розповіла про значення Великого посту, який триває 8 тижнів, в житті кожного християнина.


Із бесідою «Христос - наш спаситель» виступила вчитель християнської етики Ірина Жмур. Вона зауважила, що Хресна дорога належить до тих доріг, які найсильніше зворушують людське серце, бо на цій дорозі ми відчуваємо страсті Божого Сина і багатостраждальні материнські муки.

Бог довів свою любов тим, що послав свого Сина Єдинородного на землю, «щоб кожен, хто увірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне, показав, як через любов до нас, грішних, Син  Божий,  вмер на хресті». Пам’ятаючи, який тернистий шлях пройшов Ісус Христос на Голгофу заради нашого спасіння, ми завжди повинні своїми устами та щирим серцем приносити йому молитву.


Під час години духовності були прочитані вірші «Я хочу до церкви» (учениця Вікторія Конашевич), «Як Ісус умирав на хресті» (бібліотекар Галина Борщ ) та легенда «Ісусова сльоза» (бібліотекар Мирослава Мединська).Усі учасники заходу виконали страсну пісню «Страдальна мати».


Г Борщ, бібліотекар Теребежівської бібліотеки - філії

Немає коментарів:

Дописати коментар