пʼятницю, 7 квітня 2017 р.

ГОТУЄМОСЬ ДО ВЕЛИКОДНЯ


Незабаром Великдень – найсвітліше християнське свято. До нього українці готуються заздалегідь – очищають свої  думки та помисли, оздоровлюють душу й тіло, прибирають оселі та обійстя. А ще - малюють традиційні українські писанки. 
Звичай писанкарства має витоки з символічного значення яйця, яке майже у всіх народів світу вважалося джерелом життя, символом відродження, символом сонця. 




СЯЙВО ПИСАНКИ


Як розписувати яйця воском і що означають символи на писанках, довідалися учасники майстер – класу з розпису Великодньої писанки «Сяйво писанки», який відбувся 5 квітня  в Олеській селищній бібліотеці. Провела його для дітей  вчителька Олеського БДЮТу  Оксана Турченяк.







До організації заходу долучилися бібліотекарі Олеської та Теребежівської бібліотек Мирослава Мединська та Галина Борщ.






Л.Вовк, зав. методичного відділу Буської ЦРБ



РУКОТВОРНІ ДИВА - В БІБЛІОТЕЦІ



Та це ще не всі цікаві події цього дня. До селищної книгозбірні завітала майстриня Наталія Красій, яка показала присутнім майстер – клас з вишивання бісером. Вона продемонструвала учасникам техніку створення таких чудових та оригінальних творінь своєї фантазії й умілих рук. Виставка авторських  робіт майстрині «Рукотворні дива», присвячена Великодню,  -  колекція вишитих ікон, рушників, салфеток і рушничків для покриття Великодніх кошичків, - буде відкрита в бібліотеці для перегляду аж до Вознесіння Господнього та чекає на відвідувачів.





М.Карпій, зав. Олеської селищної бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар