пʼятницю, 5 жовтня 2018 р.

В Україні стартує XV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

Цього року з жовтня по грудень найцікавіші документальні стрічки про права людини побачать мешканці 22-х областей України, серед яких Львівська область. Локаціями для показів і обговорень фільмів стануть місцеві кінотеатри, будинки культури, школи й вищі навчальні заклади, кіноклуби та креативні простори, книгарні, бібліотеки, а також установи пенітенціарної системи. Важливою складовою заходів є дискусії, під час яких глядачі й глядачки матимуть нагоду поспілкуватися з режисерами стрічок, запрошеними правозахисниками, діячами культури.
Головна тема цьогорічного фестивалю має назву “Рівні рівності” та присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності. Це пропозиція подискутувати про поширені стереотипи та визначити, як сповідувати практики рівності в нашому повсякденні, зрештою - “виміряти” рівні рівності. Фестиваль пропонує відвідувачам подивитись на питання нерівності з різних позицій - не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії.
Мета Мандрівного фестивалю Docudays UA - сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.
Місія Мандрівного фестивалю Docudays UA  - створення можливості для кожної людини в Україні дивитися найталановитіше та найактуальніше документальне кіно з усього світу. Таким способом сприяти розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності. 

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні, Посольства США в Україні та програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні в партнерстві з EUNIC – Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу.
У заходах цьогорічного Мандрівного фестивалю Docudays UA візьме участь і Буська ЦРБ ім.І.Котляревського. Про це інформуватимемо в наступних публікаціях.





Немає коментарів:

Дописати коментар