середу, 8 листопада 2017 р.

"ЛЬВІВСЬКА КУХНЯ" В БІБЛІКАФЕ "КНИЖКОВІ СМАКОЛИКИ"

МЕНЮ

Страва від гурмана
Завиванець із смачних галицьких історій від
автора книги «Львівська кухня»
Ігоря Лильо,
присмачений бузецькими родзинками
Музичні ласощі

Бібліотечне кавування    

Бібліокафе «Книжкові смаколики» знову скликало на теплу зустріч поціновувачів книги, а на цей раз – ще й галицької кухні. Темою для розмови стали традиції львівської кухні та її  гастрономічне розмаїття.  А бажаним гостем на цьому дійстві був автор книги «Львівська кухня», відомий знавець міста Лева, історик за фахом Ігор Лильо.

Разом із головним редактором журналу «Егоїст» та керівником гастрономічних проектів Клубу галицької кухні Всеволодом Поліщуком вони створили  та видали цікаву книгу, яка розповідає історії з життя відомих людей Львова та Галичини, котрі формували не лише культурне й історичне, а й гастрономічне обличчя цього краю. У книзі 37 розповідей про людей, які залишили помітний слід в історії та рецептури старовиннних страв. Так, читач відкриє для себе цікаві рецепти, за якими можна приготувати кандибал, медівку пана Едзя, вино та запашний узвар. А ще - засипану капусту, цвіклі, гречані млинці,  галицький холодник,  свинину з чорносливом, паштетики, опіканки, лазанки, пироги з начинками, торти, пляцки, цвібак, пампухи з рожею, андрути, кекси, булочки, та ще багато чого цікавого.

Отож, говорили про все – історію Львівщини, культуру загалом, туризм, традиційні страви Галичини, соколянські бундзики та сучасні смаколики. Господині бузецького краю з числа бібліотекарів пригощали гостей свята солодощами  – медівником, сирником, пампушками та рогаликами з рожею. А молоді господарочки з Буська Наталія Алієва та Єва Огороднік поділилися з аудиторією розповідями про своє захоплення кулінарією.










Були й веселі пісенні вкраплення на кулінарну тему, які виконував директор Народного дому із Грабово Павло Лукасевич разом з колективом дівчат – бібліотекарів.

 Отож, свято вдалося, а наш львівський гість був приємно вражений теплим прийомом та великою кількістю людей, які прийшли на зустріч.




Л.Вовк, зав. методичного відділу Буської ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар