четвер, 23 червня 2016 р.

СІЛЬСЬКІ БІБЛІОТЕКИ. НОВІ МОДЕЛІ ОБСЛУГОВУВАННЯ ГРОМАДИ

Вчора директор Буської РЦБС Оксана Стецик, завідувачка методично – бібліографічного відділу Буської ЦРБ Леся Вовк, завідувачка бібліотеки – філії смт.Красне Надія Тарнавчик та бібліотекар  бібліотеки - філії смт.Олесько Мирослава Мединська побували на Міжрегіональному ярмарку-конференції у Львівській ОУНБ. Тема конференції - «Сільські бібліотеки. Нові моделі обслуговування громади».
Ми стали учасниками дискусійного та веб – майданчиків, на яких обговорювалися важливі аспекти діяльності сучасних бібліотек, зокрема, пошук механізмів функціонування бібліотек в умовах об’єднаних територіальних громад (ОТГ), презентація кращого досвіду сільських бібліотек-філій РЦБС області щодо впровадження інноваційних послуг для користувачів. Конструктивно й аналітично виступили спікери Леся Корнат (департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОДА), Олена Шматько (завідувачка НМВ ЛОУНБ, координатор РТЦ) та Олександр Софій  (ГО «Європейський діалог»).



Цікавими були й мультимедійні презентації колег з Львівської обласної бібліотеки для дітей, а також інноваційний досвід роботи сільських бібліотек - філій Бродівського, Дрогобицького, Жидачівського, Жовківського, Сокальського, Стрийського та Яворівського районів. Паралельно працював і веб – майданчик, в роботі якого використовувався скайп-зв’зок з бібліотеками Львівської, Вінницької, Луганської, Херсонської областей. В окремій залі експонувалися яскраві виставки  ямаркового майданчика, представлені окремими бібліотеками області, а також відбувалися майстер – класи. Програма заходу була насиченою та цікавою, всі учасники мали змогу поспілкуватись та поділитися  професійним досвідом, а також набути нових знань. 

Немає коментарів:

Дописати коментар