середу, 16 січня 2019 р.

"Донецький аеропорт. Як це було"





 16 січня – Всеукраїнський день пам’яті героїв-«кіборгів», які воювали за Донецький аеропорт.
Бої за аеропорт тривали з 26 травня 2014 по 22 січеня 2015 року і закінчилися після повної руйнації старого та нового терміналів. 242 дні українські військові, добровольці, медики та волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ та проросійським бойовикам, затято відстоюючи малесенький клаптик української землі.
Захищаючи Донецький аеропорт, загинули понад 200 українськихзахисників, поранено понад 500. Лише з 18 по 21 січня 2015 року в результаті підриву одного з терміналів загинули 58 "кіборгів"
Сьогодні в Буській бібліотеці вшановують мужніх захисників Донецького аеропорту. Присутні переглянули фільм "Донецький аеропорт. Як це було" , та ознайомились з книжковою виставкою яку підготували бібліотекарі . Згадаймо сьогодні всіх хто поклав життя за Донецький аеропорт ! Висловлюємо шану та повагу тим, хто вийшов звідти живим. Бущани пишаються своїми героями, серед оборонців аеропорту були і наші Кіборги-надбужанці: Олександр Мошонкін, Віталій Колодницький,Іван Міллер, Олег Присяжний…
Оборона Донецького аеропорту увійшла в історію, стала символом незламності та мужності українських героїв. Нагадаємо, режисер Ахтем Сеїтаблаєв зняв повнометражний художній фільм "Кіборги" про бої в Донецькому аеропорті.





Немає коментарів:

Дописати коментар