пʼятницю, 20 листопада 2020 р.

УКРАЇНА: НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, ГІДНІСТЬ, СВОБОДА

 

21 листопада – День Гідності та Свободи, який в Україні відзначається щороку на честь  початку двох революцій – Помаранчевої 2004 року  та Революції Гідності 2013 року. Події цих днів ознаменували прагнення українців до свободи, незалежності та європейського майбутнього. Цьогоріч відзначення Дня Гідності та Свободи проходить під гаслом «Вільні творити майбутнє». У Буській районній бібліотеці з нагоди цієї дати відбувся урок пам’яті «Україна: незалежність, гідність, свобода». Директор Буської ЦРБ ім.І.Котляревського Іванна Якимишин підготувала присутнім бібліотекарям та працівникам сектору культури, молоді та спорту грунтовну інформаційну довідку про події на Майдані у Києві, які розпочалися 21 листопада 2013 року.




В ході заходу учасники переглянули тематичне відео, провели флешмоб #бути_гідними, а також відвідали музей "Майдан–АТО–Зона боротьби за незалежність", який розташований у підвалі Буського РНД. Екскурсію для учасників дійства провела керівник сектору культури, молоді та спорту Буської РДА Людмила Ціхоцька



Наступною  локацією відзначення Дня Гідності та Свободи стала площа перед меморіалом Героям Небесної Сотні в центрі міста. Разом зі свідомими бущанами працівники культури молитвою вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні.


Немає коментарів:

Дописати коментар