середу, 27 травня 2020 р.

Донецький аеропорт




Сьогодні, 26 травня, минає шоста річниця початку боїв між українськими військовими та російськими терористичними угрупованнями за міжнародний Донецький аеропорт – важливий стратегічний об’єкт і комунікаційний центр на Сході України.

Бої за Донецький аеропорт тривали 242 дні з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року і стали одними з найзапекліших у війні на сході України. За стійкість, безстрашність і непереможність українських захисників Донецького аеропорту назвали «кіборгами».
Два тижні обороняв Донецький аеропорт наш земляк Олександр Мошонкін. Під час бою був поранений і потрапив у полон.
197 днів український десантник, «кіборг» Олександр Мошонкін перебував у полоні бойовиків угрупування «ДНР». У серпні 2015 року його звільнили завдяки обміну бранців і він повернувся додому, у місто Буськ. Про жахіття пережитого намагається не згадувати. Хоча минуле нагадує про себе фізичним болем. Страхіття полону не зламали Олександра. Його історія стала прикладом мужності і сили духу українських захисників.
Сесією Буської районної ради Олександру Мошонкіну присвоєно звання Почесний громадянин Буського району за поданням земляків-побратимів Олександра із ГО «Буська районна асоціація учасників антитерористичної операції.
Серед оборонців аеропорту були й наші бущани, якими ми пишаємося: Олександр Мошонкін, Віталій Колодницький, Іван Міллер, Олег Присяжний. Низький уклін вам і щира подяка.









Немає коментарів:

Дописати коментар