вівторок, 3 липня 2018 р.

ТИЖДЕНЬ ОРИГІНАЛЬНИХ ВИСТАВОК

Якою повинна бути сучасна бібліотека, аби привабити користувача? Чим сьогодні його здивувати, які послуги запропонувати? Про це активно ведуться розмови на всіх рівнях. Популярною є думка про те, що сучасна бібліотека – це простір для спілкування, коворкінг – центр. Звичайно, у великому місті, де багато дітей та молоді, де легше залучити кошти та вирішити фінансові проблеми, легше вижити й бібліотеці. А що ж робити книгозбірням у невеликих містечках чи селах? Чекати, поки тебе «закриють», чи все таки змінюватися? Бібліотекарі Буської центральної районної бібліотеки вважають: ні в якому разі не слід  падати духом, а  шукати резерви та трансформуватися, намагаючись  йти в ногу з часом. Саме тому у нас виникла ідея створити у бібліотеці ряд оригінальних книжкових виставок "Насолоджуйтесь читанням! Вам це пасує", змінивши їх традиційний формат. Отож, тиждень виставкової роботи розпочато. Приходьте до нас щодня і отримуйте нові враження!


День перший – до уваги читачів самобутня літня виставка – інсталяція «Квітковий рай». ЇЇ мета – виховання естетичного смаку читача, популяризація літератури про природу, зокрема, квіти, які прикрашають наше життя та приносять емоційну насолоду.











День другий - представляємо виставку - інсталяцію "Чим хата багата"

 Оглянувши запропоновану виставку, читач має можливість дізнатися про найважливіший елемент побуту, без якого не можна уявити життя людини і колись, і сьогодні. Це хата – уособлення рідної домівки, родини, незалежності, благополуччя, гостинності. Споконвіку хаті надавали великого значення, до неї ставилися з особливою повагою, упорядковували, прикрашали й свято оберігали. Хата для українця – це не тільки місце проживання, це осередок людського існування, сімейних традицій, родинне коло зі своїми правилами, законами, секретами. Книжково - ілюстративну експозицію доповнюють елементи українського  декоративно - ужиткового мистецтва та  побуту.  

                                            


День третій – на вас чекають всілякі секрети з книжкової шафи. Варто лише повернути ключик у замку.
Чи часто ми відкриваємо книжкову шафу – традиційне місце зберігання книг? І чи у кожного вдома є цей предмет умеблювання, бо його замінили сучасні, більш зручні та модні меблеві конструкції. Якщо у вас немає книжкової шафи, радимо завітати до нашої бібліотеки та відкрити ключем нашу шафу, однойменну виставку – інсталяцію «Відкрий книжкову шафу», а заодно познайомитися з її наповненням. Впевнені, що у нашій шафі ви знайдете щось цікаве й корисне для себе!









Немає коментарів:

Дописати коментар