середу, 4 жовтня 2017 р.

АКТИВНІСТЬ ТА ТВОРЧІСТЬ - СКЛАДОВІ УСПІХУ!

29 вересня, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, на Львівщині відзначили працівників бібліотечної справи. Урочистості відбулись у Центрі Митрополита Андрея Шептицького. Перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський привітав та нагородив почесними грамотами та подарунками кращих бібліотекарів області. Серед них – і працівницю Буської РЦБС – завідувачку бібліотеки – філії с.Задвір’я Марію Думу.


 Пані Марія очолює бібліотечну установу понад 15 років. Урідному селі  її шанують та поважають, бо є за що. Професіоналізм, активність, почуття відповідальності, прагнення допомогти, порадити книгу кожному книголюбу, творчий підхід до улюбленої професії –ось риси, притаманні їй. Робота у бібліотеці проводиться в тісному партнерстві з Народним домом, школою, сільською радою та депутатським корпусом, церковною громадою. Пані Марія – громадська активістка, активна учасниця художньої самодіяльності, постійна ведуча цікавих заходів для громади села.




У приміщенні бібліотеки – по - сімейному затишно і привітно. Око милують краєзнавчий куток, виставка дитячих ексклюзивних робіт, тематичні виставки літератури, які щоразу оновлюються. Важливим аспектом роботи бібліотеки є краєзнавство, вивчення й відтворення народних традицій та звичаїв. Зокрема, значне місце в оформленні інтер’єру бібліотеки займає українська вишивка. Пані Марія і сама дуже любить вишивати, має що показати та хотіла би навчити цьому ремеслу дітей. Саме тому часто організовує та проводить майстер – класи для мешканців села.  
Робота з дітьми приносить їй особливе задоволення. Так визріла ідея створити при бібліотеці дитячий клуб за інтересами «Дивосвіт», який успішно функціонує. 







Марія Дума мислить по – сучасному і має велике бажання бути корисною для мешканців у забезпеченні їх інформаційних запитів. Аби привернути увагу користувачів до читання, вона часто використовує у своїй діяльніості інноваційні та інтерактивні форми роботи, такі як флешмоби, літературні квести, бібліомандрівки, бібліотечні дефіле тощо.
Бібліотекар прагне вчитися та вдосконалюватися. Марія Дума – постійний учасник районних тренінгів і семінарів, неодноразовий переможець різноманітних конкурсів на звання кращого бібліотечного фахівця району. Отримавши певні знання на тренінгу в РТЦ Львівської ОУНБ, вона створила та веде бібліотечний блог. Цьогоріч бібліотекар брала участь в обласному конкурсі на технічне оснащення бібліотек, організованому департаментом з питань культури, національностей та релігій ЛОДА.
То ж ще раз вітаємо Марію Думу з Всеукраїнським днем бібліотек, дякуємо за професіоналізм і сумлінність, щиро зичимо їй міцного здоров’я, нових допитливих читачів та творчих звершень!


Л.Вовк, завідувачка методичного відділу Буської ЦРБ




Немає коментарів:

Дописати коментар