понеділок, 20 травня 2019 р.

ВІДЗНАЧАЄМО ДЕНЬ ЄВРОПИ

У третю суботу травня в Україні святкують День Європи - день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту. Це свято відзначається в нашій країні на державному рівні з 2003 року згідно з Указом Президента «Про День Європи». Україна – велика держава у серці Європи, котра заявила про європейський вектор розвитку. Ми маємо свою історією, національну самобутність та культуру, тут живуть талановиті й працелюбні люди, котрі гідні європейського життя. Ми маємо що показати Європі і прагнемо європейського майбутнього.

У День Європи в Україні відбувається чимало просвітницьких заходів, покликаних інформувати громадськість про європейські цінності, діяльність Євросоюзу та його інституцій. Різні святкові заходи проходять і в бібліотеках, щоб показати українцям, що вступ до Європейського Союзу – це дуже потрібний крок для нашої країни. Багато таких акцій орієнтовані на дітей та молодь, адже саме молоді у майбутньому вирішувати – варто чи ні вступати Україні до цього союзу та жити за його правилами. З травня 2016 року завдяки проекту Української бібліотечної асоціації за фінансової підтримки програми Європейського Союзу «Еразмус+(Жан Моне)» «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках», який передбачає активну роботу бібліотек з популяризації знань про ЄС та європейський вибір України, в Буській ЦРБ ім.І.Котляревського діє ПЄІ (пункт європейської інформації).




17 травня в читальній залі Буської ЦРБ до Дня Європи відбувся громадський європейський майданчик. Поспілкуватися в бібліотечному просторі про реалії європейського життя в різних країнах Європи прийшли різні бущани - як досвідчені мандрівники, так і ті, які вперше побували за кордоном – Леся Дацко, Людмила Ціхоцька, Ірина Калиновська, Ірина Корчинська, Ірина Гродзевич, школярки Ілона Цюпка, Алла Мохій, Каріна Якимчук та інші. Вони поділилися цікавими враженнями від побаченого та пережитого під час мандрів країнами Європи, продемонстрували світлини та сувеніри, які привезли з собою на згадку. Усі разом проглянули мультимедійну презентацію «Що таке Європейський союз», яку прокоментували завідувачка методичного відділу Буської ЦРБ Леся Вовк та бібліотекар юнацької кафедри Леся Цюпка.

Л.Вовк, зав. методичного відділу Буської ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар