середу, 8 травня 2019 р.

КНИГИ, НАПИСАНІ ВІЙНОЮ...

ГЕРОЇ - ПОРУЧ


З 6 по 8 травня у Львові триває Перший  всеукраїнський форум військових письменників.  В межах цього дійства учора в Буській ЦРБ ім.І.Котляревського відбулася творча зустріч військовиків Олександра Терещенка та  Леоніда Матюхіна з читачами Бущини. Так, автор  Олександр Терещенко презентував книгу – щоденник «Життя після 16.30», в якій описані події, що сталися з ним під час оборони Донецького аеропорту -  важке поранення, втрата обох рук та подальше життя , а військовий журналіст Леонід Матюхін розповів про події в Криму 2014 року, про які йдеться в книзі «А мама зрозуміє…».








«Моя книга, - наголосив Олександр, - написана з самоіронією та оптимізмом. Вона про те, що ніколи на слід опускати рук, а треба вірити в себе. Адже невеликі перемоги над собою загартовують. І тоді у нас все вийде!» «Для мене війна – це не лише трагедія, - зазначив у виступі Леонід Матюхін. – Завдяки подіям, які сьогодні відбуваються в Україні, я зрозумів, як багато у нас справжніх людей, хлопців – патріотів, які здатні на самопожертву задля спільної перемоги. І це дуже надихає та мотивує! Адже війна звязує людей так , як не звязують навіть родинні стосунки».

Наші гості не скупилися на слова, ділилися спогадами, розповідали про те, що їх хвилює,  відповідали на запитання читачів та щедро роздавали автографи. Чимало людей змогли придбати книги авторів.
Від усіх бущан подяку героям АТО склали Голова Буської РДА Петро Мороз, заступник голови Буської районної ради Роман Фурда, начальник відділу культури та туризму Буської РДА Людмила Ціхоцька, директор Буської ЦБС Оксана Стецик, волонтер Олександр Саримсаков.
У заході взяли участь бібліотекарі району, читачі, працівники культури та освіти, учасники АТО, школярі Буської ЗОШ № 1. 


Л.Вовк, зав. методичного відділу Буської ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар