пʼятницю, 1 червня 2018 р.

ВЕСЕЛКОВИЙ СВІТ ДИТИНСТВА

1 ЧЕРВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ


Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят. За однією із версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у Цзе (Фестиваль човнів-драконів), яке якраз припала на 1 червня. Завдяки щасливому випадку цей день збігся із часом проведення «дитячої» конференції в Женеві. Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей саме першого червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році. 
ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини одним із пріоритетів у своїй діяльності. В Україні цей день відзначається із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей.


1 червня у бібліотеках Бущини відбулися різноманітні заходи для дітей, які акцентують увагу громадськості на правах дитини та нагадують про те, що основним нашим завданням є виховання гармонійно розвиненої особистості. Саме в перший день літа бібліотекарі організовують для малечі розважально – пізнавальні заходи, основними учасниками в яких є діти і, звичайно, книга. 
 Ось як виглядало це свято для дітей у різних куточках району:


ЛІТНІЙ БІБЛІОТЕЧНИЙ МАЙДАНЧИК  ДЛЯ ДІТЕЙ
ПІД ВІДКРИТИМ НЕБОМ
(м.Буськ, Буська ЦРБ)








КОНКУРС ДИТЯЧОГО МАЛЮНКА "СВІТ ОЧИМА ДІТЕЙ"
(бібліотека - філія с. Старий Милятин)


ДИТЯЧИЙ РАНОК  "ДИТИНСТВА ЧИСТЕ ДЖЕРЕЛО"
(бібліотека - філія с. Заводське спільно з ДНЗ "СОНЕЧКО")


Немає коментарів:

Дописати коментар