пʼятницю, 11 листопада 2016 р.

БУДИТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОГО СЛОВА - МАРКІЯН ШАШКЕВИЧ

В Олеській селещній бібліотеці 8 листопада відбулась літературна година «Будитель українського слова - Маркіян Шашкевич» , присвячена 205 - річчю від дня його народження. Учасниками дійства були учні 8 класу Олеської ЗОШ – читачі книгозбірні. Із вступним словом про М.Шашкевича як зачинателя нової української літератури на західноукраїнських землях виступила завідувачка Олеської бібліотеки  Марія Карпій.
Вона зауважила, що М.Шашкевич захищав право на існування української мови, боровся проти введення польського алфавіту в Галичині, робив усе, щоб зберегти рідну мову й культуру. Також Марія Карпій розповіла  про історичний роман Р.Іваничука «Вода з каменю», присвячений М.Шашкевичу. З творчістю поета та духовника М.Шашкевича присутніх ознайомила вчитель Олеської ЗОШ Любов Максименко.
Діти прочитали вірші поета «Вірна» ( Гаврилюк Софія), «До милої» (Сухоставська Наталія), «Розлука»  (Войтович Христина), «Підлисся» (Веселовська Ольга), а Юлія П’ятночка виконала пісню на слова М.Шашкевича «Веснівка».


До підготовки та проведення заходу долучилася й бібліотекар Теребежівської сільської бібліотеки Галина Борщ.

Л.Вовк, завідувачка методичного відділу Буської ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар