четвер, 10 листопада 2016 р.

"ФРАНКО ВІД А до Я" - книга, яка руйнує стереотипи й шаблони

Сьогодні працівники районної книгозбірні мали честь зустрітися в Буській гімназії ім. Є.Петрушевича з відомим науковцем - франкознавцем, доцентом, викладачем Львівського національного університету ім.І.Франка Богданом Тихолозом, який презентував тут свою книгу "Франко від А до Я".
Книга написана у співавторстві з дружиною Наталією Тихолоз, ілюстрована студією "Аґрафка" та вийшла у світ цього року у Видавництві Старого Лева. Це - книга - абетка про Івана Франка, призначена для родинного читання, пізнавальний артбук. Вона заслужено отримала чимало відзнак, зокрема, визнана однією з кращих книг цьогорічного Форуму видавців. За словами дитячої письменниці та літературного оглядача В.Вздульської, "перед нами не далекий, висушений на мумію, нецікавий об'єкт із шкільних підручників та невдатних шкільних біографій, а живий чоловік, близький і зрозумілий, смішний, дивакуватий, талановитий, іронічний, схожий на нас. Після такого знайомства із Франком справді хочеться дізнатися про нього більше й перечитати його твори".

Розповідь Богдана Тихолоза про постать Івана Франка - видатного українця та європейця, як і про роботу над книгою, була надзвичайно цікавою та захоплюючою. Дякуємо за хвилини творчого піднесення!


Л.Вовк, зав. методичного відділу Буської ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар