середу, 1 серпня 2018 р.

Правовий семінар "Аспекти надання правової допомоги в громадах через бібліотечні установи"

1 серпня  у актовій залі районного Народного дому відбувся семінар, який підготували працівники Буського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги на тему «Аспекти надання правової допомоги в громадах через бібліотечні установи». Отож учасниками семінару було близько 40  працівників сільських бібліотек району. У  вступному  слові директор Буського МЦ БВПД, адвокат І.Я.Скочко зупинився на основних аспектах роботи Буського місцевого центру, а також акцентував увагу  на тому, яку важливу роль мають відіграти бібліотечні працівники у наданні безоплатної правової допомоги громадянам.



 Про роботу дистанційних пунктів консультування у бібліотеках, методи прийому та консультування громадян розповіла начальник відділу правової інформації та консультації  С.М.Стець. Вона відзначила, що лише за 1 півріччя 2018 року  у Буському  місцевому центрі з надання БВПД було зареєстровано 3200 звернень громадян, які мали потребу в одержанні безоплатної правової допомоги.



Про роботи судової  гілки влади в Україні  розповів присунім начальник відділу представництва, адвокат  В.Р.Романко.  



З  рекомендаціями  «Як протидіяти домашньому насильству ?» в рамках Загальноукраїнського проекту «Я маю право»   виступив інтегратор Буського МЦ І.Я.Закала.





Заступник директора Буської ЦБС по роботі з дітьми звернула увагу присутніх на прояви насильства серед школярів. Кожну сьому хвилину у світі гине одна дитина через скоєне проти неї насильство, а Україна сьогодні займає 4 місце серед європейських країн та 7 місце у світі за рівнем проявів агресії серед дітей шкільного віку. Вона відзначила, що усім нам необхідно об`єднати зусилля, аби запобігти проявам насильства  в цілому  та над  дітьми, зокрема. Учасникам семінару було  роздано цінні інформаційні матеріали, які будуть корисними у роботі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар