понеділок, 17 липня 2017 р.

ШЛЯХИ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ: ПРОГОЛОШЕННЯ ДЕКЛАРАЦІЇ ПРО СУВЕРЕНІТЕТ УКРАЇНИ

16 липня минула 27 – а річниця з того дня, коли Україна прийняла Декларацію про державний суверенітет, зробивши перший, вирішальний крок до втілення давньої мрії наших предків – здобуття Україною суверенності. 
Прийняття Декларації стало знаковою подією в подальшому розвитку незалежної України. Відтоді в літописі нашої держави розпочалася нова сторінка, новий відлік часу – утвердження України як самостійної та незалежної держави. Декларацією були визначені основні політичні, економічні, соціальні засади державотворення, задекларовані демократичний устрій та дотримання прав і свобод громадян, верховенство права, проголошені базові принципи Конституції та законодавства України, які є гарантією соборності та єдності держави. Декларація стала тією цінністю, яка обєднала суспільство у непростий час для визначення свого майбутнього в серпневі дні 1991 року. Саме спираючись на Декларацію про державний суверенітет України, було прийнято Акт про державну незалежність 24 серпня 1991 року, який разом з державним суверенітетом був підтверджений волевиявленням народу на Всеукраїнському референдумі в грудні того ж року.



 
З метою висвітлення матеріалів цієї доленосної події в Буській ЦРБ ім.І.Котляревського відбулася інформаційна хвилина, під час якої головний спеціаліст відділу культури та туризму Буської РДА Ігор Стефанюк коротко розповів працівникам відділу культури про основні розділи та положення Декларації , а також про те, яке значення вона мала для майбутнього України як держави. Свою розповідь він супроводжував переглядом виставки «Шляхи української державності: проголошення Декларації про державний суверенітет України».

Немає коментарів:

Дописати коментар