пʼятницю, 19 травня 2017 р.

"БУТИ ЄВРОПЕЙЦЕМ - ЦЕ БУТИ ВІДКРИТИМ ТА ЧЕСНИМ"

Уже рік при Буській ЦРБ функціонує Пункт європейської інформації, створений завдяки впровадженню проекту Української бібліотечної асоціації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу (програма «Еразмус+»). Основним його завданням є забезпечити доступ усіх бажаючих до інформаційних ресурсів, а також проводити просвітницько – інформаційні заходи, спрямовані на популяризацію знань про європейську та євроатлантичну інтеграцію України, інформувати читачів про діяльність інституцій Євросоюзу. Впродовж року бібліотекарі організовували різноманітні заходи європейської тематики. Одним з них стала зустріч з паралімпійським чемпіоном, гордістю Буська - Антоном Дацком, яка відбулася вчора у стінах Красненської селищної книгозбірні ім.І.Тиктора. Тут зібралася чимала аудиторія – школярі 8 – их класів Красненської ЗОШ № 1 разом з учителькою Ольгою Лебідь.
З уст завідувачки методичного відділу Буської ЦРБ ім.І.Котляревського Лесі Вовк учасники заходу довідалися про діяльність ПЄІ при Буській ЦРБ, а також про те, як в Україні відзначають День Європи, намагаючись долучитися до європейських цінностей.



А пізніше аудиторію своєю невимушеною бесідою, позитивом та гарним настроєм завоював і сам Антон. У цього щирого та харизматичного хлопця характер лідера. Напевно, саме тому він зміг за доволі короткий час підкорити найвищі вершини спортивного Олімпу. Антон – майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий призер і переможець Чемпіонатів і Кубків України, Європи та світу в особистих і командних змаганнях, срібний призер Літніх Паралімпійських ігор 2012 року, чемпіон Літніх Паралімпійських ігор 2016 року. Нещодавно Антон повернувся із змагань в Голландії (Стадсканал) і привіз для України  чергову нагороду  - дві бронзові медалі в рапірі та шаблі (категорія В).

То ж діти уважно слухали історію спортивного життя чемпіона, його розповідь про Україну та країни Європи та про те, що нам усім треба зробити, аби змінити свою країну й досягти європейського рівня життя. Ну, і заодно зацікавлено розглядали  його спортивні трофеї.



На зустріч з молоддю Антон приніс цікаві книги – це видані у Видавництві Старого Лева інтерв’ю з успішними українцями сучасності, опубліковані на сайті онлайн – журналу «The Ukrainians». Серед  них – історія українського спортсмена, фехтувальника – візочника Антона Дацка. 



Ми щиро вдячні Антону Дацку за цікаву зустріч і  готовність до спілкування, зичимо йому нових перемог! 

Л.Вовк, зав. методичного відділу Буської ЦРБ



Немає коментарів:

Дописати коментар