вівторок, 20 вересня 2016 р.

КНИГИ - НАЙКРАЩИЙ ДАРУНОК ДЛЯ БІБЛІОТЕКИ

11 вересня виповнилося 9 років з часу, коли в Красному з почестями  поховали останнього  Головнокомандувача Української Повстанської Армії Василя  Кука. За заповітом покійного, його тіло перевезли після смерті та віддали рідній землі поряд з братською могилою січових стрільців.  Віддати шану пам’яті патріота  та помолитися на його могилі  цього дня прийшло чимало людей – це і представники обласної, районної та місцевої влади, і  члени громадських молодіжних і ветеранських організацій, та й просто небайдужі краяни.


Кожен бажаючий мав нагоду побувати у місцевому історико - краєзнавчому музеї та селищній бібліотеці ім.І.Тиктора, частина експозицій яких присвячена звитяжній боротьбі УПА та Василю Куку. Гостями нашої книгозбірні були історики, науковці  та письменники. Так, історик, громадський діяч, фундатор Народного Руху України та Товариства української мови ім. Т. Г. Шевченка Всеволод Іськів подарував  нам свою нову книгу «За духовну свободу», видану до тридцятиріччя початку виходу УГКЦ з підпілля. 


Працівники Львівської національної наукової бібліотеки України імені В.Стефаника Юрій Романишин і Євген Скляренко збагатили нашу книгозбірню своєю колективною працею «Служимо Україні». 


А  від громадської діячки і незалежного журналіста Ірини Поронюк ми отримали книги «Текля Поронюк - українська Мати Тереза або сповідь щасливої дочки», яка розповідає про місію добра у житті, яку несла її мати Текля, а також книгу о. Йосифа Будая «Файна книжка. Святими не народжуються».


 
Всі подаровані книги з автографами авторів поповнили полицю «Бібліотеці – від автора». Бібліотекарі висловлюють щиру вдячність усім, хто долучився і долучається до поповнення фонду нашої книгозбірні й запрошують користувачів ознайомитися з новими книгами.
О.Мировський, керівник клубу "Сучасник" 
при Красненській біблітеці ім.І.Тиктора

Немає коментарів:

Дописати коментар