середа, 10 лютого 2021 р.

ЧИТАЙТЕ КНИГИ! ВОНИ - НАЙВІРНІШІ ДРУЗІ!

 

Розпочався новий рік –  з новими проблемами та викликами для бібліотечної галузі, повязаними з реформою децентралізації в Україні. Вижити в сучасному світі й доказати свою необхідність громаді – непросте завдання для бібліотек, особливо сільських, які знаходяться в нерівних умовах з більш технічно оснащеними, краще укомплектованими  та набагато комфортнішими міськими. На роботу бібліотечних закладів Бущини вплинув і січневий локдаун, який забороняв нам  обслуговувати користувачів традиційним способом, тобто видавати книги через абонемент. Тому ті відвідувачі, які люблять читати і цінують слово, уже занудьгували за спілкуванням з книгою. Запевняємо вас : ми повертаємося, і не з порожніми руками!  Бо маємо для вас сюрпиз, і це, звичайно, нові книги. А нові книги – це нові імена та герої, нові історії та нові знайомства! Уже незабаром новинки від Видавництва Старого Лева, придбані за кошти місцевого бюджету (359 книг на суму 35 тисяч гривень), поповнять полиці бібліотек Буської територіальної громади.


Серед нових надходжень – книги сучасних українських  авторів Галини Вдовиченко, Мар’яни Савки, Надії Мориквас, Софії  Андрухович, Ольги Герасим’юк, автобіографічні твори українського кінорежисера Олега Сенцова, який у травні 2014 року був затриманий у Криму і засуджений до 20 років ув’язнення в російській в’язниці за звинуваченням у тероризмі. Бібліотечні фонди поповняться цікавою книгою відомого українського правозахисника, публіциста та релігієзнавця, політ’вязня Мирослава Мариновича «Андрей Шептицький і «принцип позитивної суми». Це - наукова розвідка, ґрунтовний аналіз проповідницької спадщини Митрополита Андрея Шептицького з точки зору її відповідності (чи не невідповідності) методологічному принципу, що в нинішній час отримав назву "позитивної суми", або "win-win".

Автор називає Митрополити Андрея «духовним, ідейним і моральним лідером для всіх епох». «Мені часом цікаво уявляти, як виглядав би світ сьогодні, якби ті, що дбали про інтереси робітників, були б послідовниками ідей не Маркса, а Шептицького? Що ж, це був би справді інший світ,- пише він».                     

Подбали ми і про молодших читачів. Для них у бібліотеках з’являться книги сучасних українських і зарубіжних письменників, які розповідають історії про Малого Вовчика, кумедну дівчинку Джуді Муді, про крихітних крилатих дівчат і хлопців - містельфів, казки Різдва та багато інших захоплючих творів для батьків та дітей. То ж поспішайте до бібліотеки отримати улюблену книгу! Бо, як говориться у відомому афоризмі, читати - не шкідливо, шкідливо - не читати!

              Л.Вовк,  зав.методично - бібліографічного відділу                           

        Буської міської бібліотеки ім.І.Котляревського                                                

>

Немає коментарів:

Дописати коментар