четвер, 22 лютого 2018 р.

МОВА НАША - СЕРЦЕ НАШЕ

21 лютого ми святкуємо Міжнародний день рідної мови. Цю дату визначено на 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в жовтні 1999 року, яка наголосила на важливій ролі мови в розвитку освіти, культури, для консолідації суспільства, формування нації і зміцнення держави. Генеральна конференція ЮНЕСКО проголосила, що щорічно, починаючи з лютого 2000 року, відзначатиметься Міжнародний день рідної мови. Саме цим ЮНЕСКО хотіло привернути світову прогресивну спільноту до безправного становища багатьох поневолених народів, у яких гнобителі намагаються відібрати рідну мову.
Мова є основною ознакою нації, бо формує національний менталітет, є живим свідком історії народу, зберігає його культурні здобутки, є визначальним чинником життя людини і суспільства. А місцем, де живуть мудрі книги, які несуть у собі багатство й красу слова, є бібліотеки. Люди, які поширюють українське слово серед читачів, пропагують та рекламують українські книги, - це, звичайно, бібліотекарі!
Вчора бібліотекарі Буської ЦРБ та працівники відділу культури відзначили Міжнародний день рідної мови флешмобом, під час якого ми озвучили цитати, крилаті вислови та  вірші відомих людей про красу й силу рідної мови, а також висловили слова на захист української мови. 


У читальному залі до Міжнародного дня рідної мови розгорнуто книжково – ілюстративну виставку «Мова – твого життя основа».

Немає коментарів:

Дописати коментар