вівторок, 5 грудня 2017 р.

ДЯКУЄМО ВАМ, МИРНІ ВОЇНИ СВІТЛА

«Усі, хто волонтерить, так чи інакше
пропускають той біль світу крізь себе.
Вроджена емпатія? Пристрасть до самопожертви?
Бажання робити світ кращим у будь – який спосіб,
 бо так навчилися в дитячих книжках і героїчних фільмах?
Хтозна. Достеменно одне – вони ніколи не стоять осторонь.
Розгрібаючи найгірші, найбільш стресові ситуації,
 самі залишаються притомними».

Ірена Карпа, письменниця
5 грудня відзначаємо Міжнародний день волонтерів. Зараз про те, що таке волонтерство, знають у всіх країнах світу. Слово «волонтер» у перекладі з англійської мови означає добровільний помічник. Це люди, які цілком безоплатно працюють будь-де, де потрібна їхня допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах і будинках для людей похилого віку, онкоцентрах, госпіталях, допомагають безпритульним тваринам тощо. Сьогодні, за неофіційними даними, у світі налічується понад 100 мільйонів волонтерів, які жертвують своїм здоров’ям, часом, грішми заради інших. 
Роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014-ий, бо саме Революція Гідності дала поштовх розвитку волонтерства в нашій країні, яке виросло в потужний громадський рух. Про волонтерський рух в Україні сьогодні з захопленням говорять у багатьох країнах світу, називаючи це явище унікальним, бо у надзвичайно складний період саме цей рух об’єднав суспільство, створив дієву структуру громадських організацій, груп людей, готових взяти на себе вирішення найбільш нагальних і болючих проблем держави. Можливо, найбільш значущим результатом Революції Гідності, крім усвідомлення українцями необхідності побудови національної держави, стало виникнення волонтерського руху – важливої складової громадянського суспільства і головної рушійної сили реформування країни.
З нагоди Дня волонтера працівники відділу культури та туризму Буської РДА, бібліотекарі району провели в методичному залі РНД патріотичну акцію «Дякуємо вам, мирні воїни світла», під час якої розповідали про численних бущанських волонтерів, які своєю діяльністю допомагають протистояти ворогу в сучасній російсько – українській війні. 


Закінчилось дійство спільною молитвою до Бога за усіх потребуючих.

Немає коментарів:

Дописати коментар