пʼятницю, 26 травня 2017 р.

ФРАНЦУЗЬКА ГОСТЯ В БУСЬКУ


Сьогодні  у наш древній Буськ завітала поважна гостя з Франції – громадська діячка, голова Союзу українок в Парижі, вчителька та рідна сестра оперної співачки зі світовим імям Іванки Мигаль пані Надія Мигаль (Іванюта). У Буську, де колись проживали її батьки Григорій та Марія і пройшли дитячі роки старшої сестри Іванки, Надія побувала вперше. Тому зацікавлено оглядала все – місце, де знаходилось колишнє родинне гніздо, сакральні споруди, архітектуру міста. Гостя відвідала Буську школу № 2, у якій навчалася Іванка, Буську гімназію – інтернат ім.Є.Петрушевича та краєзнавчий музей міста Буська. Завітала і в нашу районну бібліотеку. 


Тут відбулася цікава та невимушена розмова з працівниками відділу культури, бібліотекарями. Пані Надія оглянула книжково – світлинну експозицію «Ти до нас вертаєшся піснями», присвячену надбужанському соловейку Іванці Мигаль, та була щиро зворушена тим, як земляки шанують світлу пам'ять мисткині.


В дарунок французька гостя привезла дві книги про казкову країну замків – Францію та її столицю Париж, від нас же отримала фотоальбом «Буська земля».


Зустріч завершилася взаємними побажаннями здоровя та миру. А ще Надія Мигаль побажала нам успіху в прагненні збудувати європейську державу та запевнила, що українська діаспора в Франції покладає на Україну великі надії.


Л.Вовк, зав. методичного відділу Буської ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар