пʼятницю, 10 березня 2017 р.

ВІДЗНАЧАЄМО УРОДИНИ ШЕВЧЕНКА


  
ТАРАСОВІ МУЗИ

Вчора в Красненській селищній бібліотеці до уродин Тараса Шевченка бібліотекарі провели цікаве дійство – літературну розвідку «Жінки в житті Т.Шевченка». Учасниками заходу були школярі Красненської ЗОШ № 1 – п’ятикласники та шестикласники разом з вчителькою Юлією Роман – Ярошевською.



Жінки і почуття кохання відіграли значну роль у житті і творчості поета. Тарас Григорович, з одного боку, був дуже щасливою людиною – він кохав і був коханим, а з іншого – глибоко нещасним в особистому житті, бо мрія усього його життя про дружину, дітей та родинне щастя так і залишилася мрією…До сьогодення дійшли усі історії кохання, які трапилися на життєвому шляху Великого Кобзаря. Та було у нього одне «кохання та пристрасть» - рідна Україна. Шевченко так мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, в якій будуть шануватися мова та культура, а люди будуть щасливими! Діти уважно слухали розповідь бібліотекаря Надії Тарнавчик про Тараса Шевченка, його сердечні почуття, його музи, що надихали великого поета, художника на створення невмирущих поезій і  геніальних полотен. На завершення заходу  учасники декламували вірші Шевченка, а також  активно взяли участь у вікторині за творчістю поета «З якого це твору».
С.Гірняк,
 бібліотекар юнацького відділу Красненської селищної бібліотеки ім.І.Тиктора



Підтримуємо акцію «Global Shevchenko»!

У рамках флешмобу, присвяченого дню народження Кобзаря, 9 березня 2017 року біля пам'ятника Т.Шевченку в Олеську зібралися  голова та депутати Олеської селищної ради, бібліотекарі Олеської та Теребежівської бібліотек, а також Олеського професійного ліцею. Усі читали поезії Великого пророка України, потім заспівали «Заповіт».



М.Карпій, завідувачка Олеської селищної бібліотеки


 МИ ЧУЄМО ТЕБЕ, КОБЗАРЮ, КРІЗЬ СТОЛІТТЯ

11 березня в Народному домі с.Теребежі до 203 – ої річниці від дня народження Великого Кобзаря для сельчан відбулася літературно – музична композиція «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття».





Основу її склали вірші Т.Шевченка та пісні на його слова. Організатор акції – бібліотекар та директор Народного дому Галина Борщ.



ВШАНОВУЄМО КОБЗАРЯ


9 березня до 203 – іх роковин  Т.Г.Шевченка  в Соколівці відбулося літературно – музичне свято «В сім’ї вольній, новій». В актовій залі школи зібралося чимало сельчан. Концерт розпочався спільним виконанням «Заповіту». Пізніше глядачі насолоджувалися майстерним виконанням пісень на слова Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий», «Думи мої, думи мої», «По діброві вітер виє» та багатьох інших,  які представили учасники художньої самодіяльності НД. Геніальні поетичні рядки з поеми Шевченка «Розрита могила» прозвучали у виконанні семикласниці Тетяни Вороновської. Учні 7 та 8 класів Володимир Зохнюк та Богдан Мартинюк продекламували уривки з твору «І мертвим, і живим, і ненародженим…» , а школярі молодших класів прочитали поезії Шевченка для дітей. Найбільше захопила глядачів маленька дівчинка Соломійка Кошель, яка голосом «соловейка» заспівала «Вишиваночку». 






Аби створити справжнє свято для мешканців села, треба  неабияк потрудитися. Але у соколівчан з цим проблем немає, бо активно співпрацюють  усі – і місцева влада в особі сільського голови Мирослави Леськів та секретаря сільської ради Наталії Кошель, і директор Народного дому Іван Лехів, і бібліотекар Соколівської книгозбірні Михайло Бжезіцький, і директор школи Михайло Ксьондзик.

Л.Вовк, зав. методичного відділу Буської ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар