пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

«КНИЖКОВІ СМАКОЛИКИ» У РАЙОННІЙ БІБЛІОТЕЦІ





Сьогодні у бібліотекарів Буської районної книгозбірні справжнє свято – відбулося відкриття бібліокафе «Книжкові смаколики». Вимоги до сучасних бібліотек змінюються, то ж, аби зацікавити читачів,  бібліотекарі мусять бути креативними та оригінальними. Ідея створити кафе виникла у нас як бажання запровадити новітній формат спілкування з читачем, заохочення до читання, привернення уваги громади, яку ми обслуговуємо. Форма заходу побудована за типом кафе, де в меню замість страв подаються книги. Основне гасло нашого бібліокафе – «Читай!Спілкуйся!Смакуй!». Перший бібліофуршет  був присвячений творчості видатної української поетеси Лесі Українки, день народження якої відзначаємо 25 лютого.


В урочистому відкритті кафе взяли участь активні читачі районної бібліотеки, паралімпійський чемпіон, бущанин Антон Дацко, представники від районної влади – керівник відділу зв’язків з громадськістю Буської РДА Сергій Пенцак, начальник відділу культури й туризму Буської РДА Людмила Ціхоцька, перший заступник голови Буської районної ради Роман Фурда, секретар Буської  міської ради Людмила Рудіон, районні ЗМІ та почесна гостя зі Львова, письменниця й громадська діячка Оксана Думанська.


У меню подавалися: страва від гурмана   «Смачні літературні родзинки «Лесин дивосвіт» (листування Л.Українки)  від львівської письменниці Оксани Думанської та поетично – музичний десерт, створений з мелодійних віршів Л.Українки.


Затишну, домашню атмосферу створювали як невимушене спілкування учасників бібліокафе за чашкою ароматної кави, так і поетично – музичне обрамлення дійства, над яким постаралися працівники Буської ЦРБ, районного Народного дому, а також бібліотекар філії с.Задвір’я Марія Дума разом зі своїми юними акторами Вікторією Гнидою (Мавка) та Володимиром Іваніцьким (Лукаш). 














Бібліокафе «Книжкові смаколики» офіційно відкрито. Сподіваємось, що воно стане осередком літературно – мистецького життя краю. Зустрічі в бібліокафе відбуватимуться час від часу — коли будуть з’являтися  літературні приводи чи цікаві події. Меню завжди буде різним, та  задля теплої розмови обов’язковими у ньому є кава та чай. Вимоги до наших відвідувачів такі: любов до книги, гарний настрій, креативність , готовність до спілкування. То  ж приходьте – не пошкодуєте!


Л.Вовк, зав. методичного відділу Буської ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар