середу, 15 лютого 2017 р.

АФГАНІСТАН БОЛИТЬ В МОЇЙ ДУШІ...

День 15 лютого позначений в календарі, як день Стрітення Господнього, а ще для нас він особливий тим, що сьогодні на державному рівні відзначається 28 - а річниця виведення радянських військ з Афганістану, а також День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
В лютому 1989 року закінчилась афганська війна, що стала найбільш масштабною для радянської армії після Другої світової війни. В пам’яті людства вона залишиться назавжди, адже вписана в історію кров'ю і слізьми, тисячами невинних жертв. Саме цій події була приурочена година історії "Афганістан болить в моїй душі...", яка відбулася в стінах Буської районної книгозбірні. Розпочалась вона хвилиною мовчання  в пам'ять про загиблих земляків – учасників афганської війни, прапорщиків Віктора Ющенка та Олега Мурського. Начальник відділу культури та туризму Буської РДА Людмила Ціхоцька нагадала присутнім історичні віхи тих далеких днів.




Участь у заході взяли воїни - інтернаціоналісти, бущани Олена Гусєва та Василь Коломієць. Вони розповіли присутнім про події своєї юності, які й досі ятрять пам'ять - перебування в Афганістані, де вони несли військову службу у військах зв'язку. 





Завершуючи зустріч, перший заступник голови Буської РДА Олег Ільків висловився про те, що найосновнішим у всі часи  для людей є мир і спокій у світі. Сьогодні ці слова є надважливими. Він також подарував пані Олені квіти, а пану Василю  - світлинний альбом "Буська земля".

Немає коментарів:

Дописати коментар