середу, 7 жовтня 2015 р.

ЗУСТРІЧ З ПИСЬМЕННИКОМ МИРОСЛАВОМ ДОЧИНЦЕМ



Мирослав Дочинець – прозаїк, філософ, публіцист
В Україні не знайдеться, мабуть, жоден письменник, чию творчість обговорювали б так широко, як це роблять із книжками Мирослава Дочинця.
Мирослав Дочинець є автором близько двадцяти книг – «Він і вона», «Краєвид із жінкою», «Хліб і шоколад», «Руки і душа», «Лис», «Дорога в небо – до людей», «Булава і серце», «Місячна роса», «Вічник», «Криничар», «Горянин», «Світован», філософсько-психологічних заповітів карпатського мудреця «Многії літа. Благії літа», що стали українським народним бестселером.
Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників. За плідну і самобутню творчу діяльність відзначений низкою літературних премій, в тому числі трьох міжнародних, а також відзнакою «Золотий письменник України» за найбільші наклади. В 2014 році за романи «Криничар» та «Горянин» удостоєний Національної премії ім. Т. Шевченка. Книги М. Дочинця масово ширяться серед читачів, викликають все більший інтерес за межами України.
              
Вчора в районному Народному домі бущанам представив свої унікальні книги сучасний український письменник, філософ та мислитель, Лауреат Національної премії ім.Т.Шевченка Мирослав Дочинець. У зустрічі взяли участь працівники та читачі нашої книгозбірні, освітяни, письменники-краяни, журналісти, поціновувачці творчості письменника. Зустріч пройшла дуже цікаво, на одному подиху. Так захоплююче, з любов’ю розповідати про свої книги – дітища, якими по праву захоплюються уже мільйони читачів, може тільки правдивий митець. Автор розповів коротко про кожну зі своїх книг, закцентувавши увагу на прадавній мудрості,  оскільки за нею – голос роду і досвід поколінь. Його герої – горяни-мудреці, які знаються на людських душах і земному зіллі, розуміють мову птахів і вміють відгадувати погоду. Зрештою, не тільки про книги, а й про світ навколо нас, український етнос, культуру, родину, духовність… Такі події залишають в душі людини помітний слід. Дві години зустрічі пролетіли майже непомітно. Отримавши автограф письменника воістину, ніби доторкнулися до чогось великого…

                                  


                                                                                              Редколегія блогу

Немає коментарів:

Дописати коментар