пʼятниця, 10 травня 2024 р.

VI Всеукраїнський форум військових письменників – у Буську



VI Всеукраїнський форум військових письменників – у Буську

На Львівщині з 9 по 12 травня триває VI Всеукраїнський форум військових письменників. В рамках форуму Бущина уже традиційно, вшосте приймає дорогих гостей – письменників, поетів, волонтерів, ветеранів АТО - ООС та активістів, які стали на захист України з самого початку російсько – української війни та є творцями нашої новітньої історії. Сьогодні ми складаємо величезну подяку тим українським захисникам, завдяки яким можемо збиратися та проводити ось такі зустрічі. Доземний уклін і вічна пам'ять синам і донькам України, які віддали за свободу і незалежність найдорожче – життя… Серед них – талановиті українські митці Юрій Руф, Гліб Бабич, Вікторія Амеліна, Володимир Вакуленко, Тарас Матвіїв  та багато, багато інших…  які загинули від рук рашистів та яких вже охрестили новим “розстріляним відродженням”, за аналогією із цілою плеядою талановитих українців 20-30 років ХХ сторіччя, що їх знищили сталінські репресії. Як і сто років тому, російські окупанти вбивають цвіт нашої нації.  Вшануймо хвилиною мовчання світлу пам'ять усіх жертв війни…

Всеукраїнський форум військових письменників народився у 2019 році як платформа для спілкування та співпраці діючих військових ЗСУ. В різні роки під час травневого військового форуму у нас побували: письменник та журналіст Влад Якушев, захисник Донецького аеропорту Олександр Терещенко, військовий журналіст Леонід Матюхін, офіцер ЗСУ, поет Олександр Лисак, полковник ЗСУ В’ячеслав Раєвський та інші

Гості нашого дійства:

Катерина Флекман- журналістка, психологиня, поетка. Працювала у великих культурологічних проєктах, серед яких – «Замок Радомисль», «Галерея Кайрос», Музей Шереметьєвих та інші.

Дмитрук Рустам

Професійний бармен. У лютому 2022 року разом з партнером був за крок від здійснення свого задуму - відкриття коктейльного бару в центрі Львова, проте цього не сталось.

24 лютого подався до ТРО. Так став солдатом - стрільцем підрозділу бригади тероборони.

У березні 2023 року вийшла перша збірка поезій «#Зиновійцвіт»

Уродженка Харкова, письменниця та волонтерка  Людмила Охріменко презентувала свої книги «Оскар» (у 2021 році визнаний найкращим романом на воєнну тематику міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова 2021»),  «Муха в окропі на окупованій території» та «Волонтерські історії».


Учасники дійства – бібліотекарі громади, представники місцевої влади, освітяни, читачі, школярі Буських шкіл.

Щира подяка за допомогу в організації та проведенні заходу Буському міському голові Ростиславу Сліпцю та керівнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Марії Ричель, а також директору Буського міського Народного дому Любові Огороднік.

Немає коментарів:

Дописати коментар