пʼятниця, 7 травня 2021 р.

ПАМ'ЯТАТИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО

 

8-9 травня Україна відзначатиме Дні пам'яті, примирення та перемоги над нацизмом. Наша історія сповнена  трагічними, болісними подіями. Проте говорити про них варто і навіть потрібно, адже замовчуючи, замикаючи цей біль всередині, ми перекриваємо собі шлях до зцілення, росту і свободи. Ці дні присвячені пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старим – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни.

Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Сьогодні це путінська Росія, яка посягає на нашу територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і потенційно загрожує миру у всій Європі. Ця боротьба триває щоденно вже восьмий рік, і ми не маємо права програти, бо, як і 76 років тому, захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини для громадян.

Говорити правду – важливо. Так, світ часто буває сумним і бентежним, але світло є, і ми мусимо його в собі нести, мусимо ним ділитися. У Буській міській публічній бібліотеці до подій Другої світової війни зроблено підбірку книг, які складають виставку «Пам’ятати заради майбутнього». Це – сучасні історичні книги, які висвітлюють події Другої світової війни, зокрема, й участь у них України. З ними ви можете ознайомитись у читальному залі бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар