середу, 27 лютого 2019 р.

"ЗА УКРАЇНУ, ЗА ЇЇ ВОЛЮ!" - КНИГА ПРО УКРАЇНСЬКУ РЕВОЛЮЦІЮ


Нещодавно фонд Буської ЦРБ ім. І Котляревського поповнився новою цікавою книгою - історико-мистецьким альманахом «За Україну, за її волю!», яка надійшла згідно обласної програми поповнення фондів публічних бібліотек. Видання побачило світ 2018 року у львівському видавництві «Левада» і присвячене 100-річчю проголошення Незалежності ЗУНР,100-річчю утворення Української Галицької Армії та 100-річчю проголошення Акту Злуки Українських Земель.
Тематично вдало підібрані наукові статті доносять до нас відгомін вікопомних подій і кривавих боїв та славу, якою вкрили себе Січові Стрільці, вояки УГА та армії УНР у боротьбі за волю України. Українська революція – це і революція творців. митців, поетів і художників, учителів і вчених, які будуть її продовжувати до повної і незворотної перемоги. Картини визначних митців – безпосередніх учасників цих подій, як і військові ордени та відзнаки, однострої та унікальні світлини є окрасою альманаху. Вони дають нам можливість зануритися в атмосферу того часу, краще зрозуміти події, висвітлені в наукових добірках. Альманах укладено українською та англійською мовами. Автором проекту є журналіст-міжнародник Марко Сімкін. За його словами, більшість ілюстрацій, розміщених в альманасі, публікуються вперше. Головний упорядник альманаху - редактор видавництва «Левада» Богдан Горбовий. У створенні збірки  також брали участь провідні діячі науки та культури Львівщини, зокрема науковці з ЛНУ ім. І. Франка та митці з Львівської національної академії мистецтв. 
Усіх, хто цікавиться нашим героїчним минулим та хоче глибше пізнати історію рідного краю, запрошуємо познайомитися з унікальним історико – художнім альманахом «За Україну, за її волю!» в нашій бібліотеці.
Л.Вовк, зав. методичного відділу Буської ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар