понеділок, 30 травня 2016 р.

У РАЙОННІЙ БІБЛІОТЕЦІ ВІДКРИТО ПУНКТ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНФОРМАЦІЇ

27 травня у Буській районній бібліотеці ім.І.Котляревського урочисто відкрили пункт європейської інформації (ПЄІ), хоча  інформування  користувачів щодо євроінтеграції України та роботи інституцій Євросоюзу ми надаємо уже давно. З вересня 2015 року по 2018 рік в Україні триває проект УБА за фінансової підтримки програми Європейського Союзу «Еразмус+(Жан Моне)» «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках», який передбачає активну роботу бібліотек з популяризації знань про ЄС та європейський вибір України шляхом створення Пунктів європейської інформації. В межах проекту заплановано створити на базі бібліотек 100 таких пунктів для надання інформаційно - просвітницьких послуг мешканцям місцевих громад районних центрів, невеликих міст і селищ. Серед трьох бібліотек – переможців конкурсу на Львівщині – Буська ЦРБ ім.І.Котляревського. Перемогу нам забезпечила заявка ГО «ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК», головою якої є методист Буської ЦРБ Марія Литвин, з намаганням відновити діяльність Європейської організації міст-лелек (ESCO). Дійство розпочала завідувачка методично – бібліографічного відділу Буської ЦРБ Леся Вовк, розповівши про роль публічних бібліотек в євроінтеграційних процесах України та проект «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках». 


 Всі учасники прослухали Гімн Європи – відому «Оду до радості» Бетховена. Далі слово взяла координатор проекту Марія Литвин,  розповівши про напрацювання ПЄІ на сьогоднішній день та перспективи роботи. Зокрема, керівником ІЦ Буської ЦРБ Богданом Литвином уже створено сайт ПЄІ (https://sites.google.com/site/busklibrary/ceibusk), який презентували на заході. Привітати бібліотекарів з офіційним відкриттям  ПЄІ прийшли керівники району – голова Буської РДА Петро Мороз, голова Буської районної ради Богдан Глова, керівник відділу культури та туризму Буської РДА Людмила Ціхоцька, керівник сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Буської РДА Сергій Пенцак, секретар Буської міської ради Людмила Рудіон, представники ЗМІ та громадських організацій, користувачі бібліотеки. 




Усі бажали нам плідної роботи та нових проектів, адже бібліотеки сьогодні – це публічний простір, місце для спілкування влади і громади,  центри активного розвитку та ініціатори цікавих починань. Україна – велика держава у серці Європи, зі своєю історією, національною самобутністю та культурою, тут живуть талановиті й працелюбні люди, котрі гідні європейського життя. Ми маємо що показати Європі і прагнемо європейського майбутнього.

Л.Вовк, завідувачка методично- бібліографічного відділу Буської ЦРБ

Немає коментарів:

Дописати коментар