пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

КНИГА В ДАРУНОК ВІД ЗЕМЛЯКА




 Нещодавно вийшла у світ книга молодого вчителя музики, краснянина  Олексія Мировського «Вступ до музикознавства та коротка історія української музики. Конспектний варіант». Допомогло виданню побачити світ ГО «Українська Громадська Рада». Першими, кому автор подарував примірник свої книги, стали бібліотекарі Красненської селищної книгозбірні ім.Івана Тиктора. І недарма. Адже бібліотека не один рік була улюбленим місцем перебування красненського школяра Олексія Мировського, плекала його смаки та вподобання. Напевно, саме тут він збагачувався духовно та вгамовував свою книжкову спрагу. Пригадую Олексія Мировського і як активного впродовж років читача Буської районної бібліотеки. Вирізнявся серйозністю та високим рівнем інтелекту. Музики хлопець навчався в Буській дитячій музичній школі, Львівському музичному училищі ім. С. Людкевича, а вищу освіту здобув у Франковому університеті.
Читацька аудиторія, для якої призначена книга, - учні та  викладачі мистецьких навчальних закладів, а також усі, хто цікавиться історією музичного мистецтва. В ній у  стислій і доступній формі подано інформацію про відомих українських композиторів, а також описано розвиток усної народної творчості. Сподіваємось, що книга матиме популярність серед користувачів бібліотеки та допомагатиме  формувати музичні й естетичні смаки молоді. Як і  на те, що автор презентуватиме її у Буську.
   



 


 На світлинах: завідувачка бібліотеки – філії смт. Красне Надія Тарнавчик та бібліотекар юнацької кафедри Стефанія Гірняк разом з автором Олексієм Мировським та його книгою у Красненській книгозбірні

 Леся Вовк, завідувачка методичного відділу Буської ЦРБ



 

Немає коментарів:

Дописати коментар